Guia de BEQUES #Pallars Sobirà

Recull d'informació sobre beques i ajuts a l'estudi

SESSIONS D’ORIENTACIÓ PER LA TRAMITACIÓ BEQUES

Sessió 1

Dia: Dimecres 21 d’Agost

Horari: 10-13h

Lloc: Espai Jove d’Esterri d’Àneu

Adreça: Carrer Major, 6. 25580- Esterri d’Àneu

Sessió 2

Dia: Dimarts 3 de setembre

Horari: 10-13h

Lloc: Casal Civic de Sort

Adreça: Cc/Dr.Carles Pol i Aleu.              25560 – Sort

Sessió 3

Dia: Dimecres 04 de Setembre

Horari: 10-13h

Lloc: Espai Jove d’Esterri d’Àneu

Adreça: Carrer Major, 6. 25580 – Esterri d’Àneu

Beques i ajuts educació bàsica

Beques i ajuts a pre-escolar (0-3 anys):
Beques i ajuts d’infantil, primària i secundària:

Ajuts individuals del menjador:

Ajuts individuals de desplaçament:

Programes i ajuts per adquirir llibres de text i material didàctic:

 • Consulteu el programa de reciclatge de llibres amb la vostra AMPA o centre escolar (Consulteu el directori d’escoles i AMPES del Pallars Sobirà)

Altres:

Beques i ajuts ensenyaments postobligatoris no universitaris (BATX, CFGM, CFGS)

Formació Professional i Batxillerat
Altres ajuts de Batxillerat
Altres ajuts per a Formació Professional
Max Gassia

Jove becat per Fund. Amancio Ortega, Va estudiar Batxillerat al Canadà

Beques i ajuts universitaris

Esquema resum de les beques general i Equitat

Tens dubtes de quina beca has de demanar, com ho has de fer? Aquest gràfic et recorda que no t’oblidis de:

 1. Sol·licitar el tràmit d’acreditació econòmica (MATRC) per no haver de pagar la matrícula a la universitat fins a saber si rebreu la beca o no. [Termini: de juliol a 15 d’octubre]
 2. Demanar la Beca General del Ministerio (es valoren criteris acadèmics i socioeconòmics) [Termini: 17 d’agost a 15 d’octubre]
 3. Demanar també la Beca Equitat (es valoren criteris només econòmics) per si de cas et deneguessin la primera. [Termini: de juliol a 15 d’octubre]. En el cas d’estudiar en centres privats consulta si pots optar a la Ajuts per a centres adscrits (ACA) [Termini: de maig a 25 juny]

Accés als tràmits

Recordeu de verificar que registreu les vostres dades de contacte correctament doncs rebreu les notificacions per correu electrònic!

BECA APA

Recorda que els estudiants universitaris de l’Alt Pirineu, la Vall d’Aran i el Solsonès podeu optar a un altre beca (compatible amb les altres) per a la mobilitat comarcal.
Convocatòria aproximada: fi de curs (del 13 de juny a 12 de juliol)

hide
Beques per Graus, Postgraus, Màsters, Doctorats

Consulteu les convocatòries de cada ajut

 • Ajuts Parla3 Ajuts per estudiants universitaris, per a promoure la formació i acreditació de terceres llengües. [ Consulteu terminis ]
 • Beques col·laboració al Consell Català de Formació Professional   [ Termini: maig ]
  Beques de col·laboració en l’àmbit de les actuacions del Consell Català de Formació Professional. Les persones seleccionades podran aprofundir la seva formació teoricopràctica en el coneixement i domini de les metodologies, eines, instruments i tècniques sobre política comparada, gestió del canvi i recerca d’informació.
 • Beques de col·laboració universitària. [ Consulteu terminis amb la vostra universitat ]. Disponible també per estudiants de primer curs.
  Es destinen a promoure la iniciació en tasques d’investigació, en règim de col·laboració en diferents departaments universitaris, dels estudiants universitaris que finalitzin els estudis de Grau o que estiguin cursant primer curs de Màsters universitaris oficials. Han de permetre que l’estudiant becat s’iniciï en tasques d’investigació vinculades amb els estudis que està cursant i així facilitar la seva futura orientació professional o investigadora.
 • Beques de col·laboració del Consell Superior d’Avaluació del Sistema Educatiu[ Termini del 23 de maig al 20 de juny]
 • Programa de beques Balcells  (per enginyers) [ Consulteu terminis ]
  Beca anual destinada a joves enginyers catalans i oferir-los la possibilitat d’ampliar els seus estudis a la Henry Samueli School of Engineering (HSSoE) de la University of California, Irvine.

Altres beques:

Beques específiques segons Universitats

 

 

Altres Beques per Graus Universitaris
 • Ajuts per estudiants universitaris en centres adscrits   [ Termini: del 24 de maig al 25 de juny ]
 • Beques per estudiants de medicina sense recursos (FMM) [ Termini: De maig a finals de juny ]
  La Fundación Mutual Médica (FMM), el Consejo Estatal de Estudiantes de Medicina (CEEM) i la Fundación para la Protección Social de la Organización Médica Colegial (Fpsomc) han signat  un acord de col·laboració per a ajudar estudiants de Medicina de tota Espanya amb dificultats econòmiques a continuar els seus estudis universitaris. Les beques CEEM-FPSOMC-FMM 2018-2019 estan destinades als estudiants de 4t, 5è i 6è curs que van rebre ajuda econòmica per part del Ministeri d’Educació per al curs 2017-2018 però que els van ser denegades per a 2018-2019.
Beques per Postgraus, Màsters i Doctorats

 • Tenir en compte les possibles beques específiques que s’atorguen des de les Universitats (vegeu llistat a l’apartat general de beques universitàries)
 • Beques per fer estudis de postgrau en relacions internacionals, [Termini: 29 de maig ]
  El centre universitari en què es vulgui estudiar ha d’estar situat a qualsevol país del món, fora de l’Estat espanyol i ha de tenir programes de cursos en relacions internacionals. L’ajut serà per a una durada màxima d’un any.

Beques per Màsters

 • Tenir en compte les possibles beques específiques que s’atorguen des de les Universitats
 • ProgramaE x E  Ajuda i formació complementària per cursar el màster de professorat
 • Beques Fundació Internacional IESE – Per cursar master Internacional MBA.  [ Termini Inscripcions: maig a finals d’agost]
 • Beques Màster en Biomedicina CNIC-Acciona
  El Centre Nacional de Recerques Cardiovasculars (CNIC), en col·laboració amb ACCIONA ofereix a través d’un programa, suport econòmic per a facilitar que els estudiants puguin cursar un màster oficial en biomedicina en una universitat pública espanyola. [ Termini: 21 de maig  al 2 de setembre ]

Beques per Doctorats

 • Tenir en compte les possibles beques específiques que s’atorguen des de les Universitats (vegeu llistat a l’apartat general de beques universitàries)
Beques per la recerca i investigació

Consultar convocatòries

Si el teu tema d’investigació està lligat a un territori concret o a una temàtica específica, busca beques i ajuts propis del territori o entitats que hi tinguin especial interès.

 • Suport a les activitats dels grups de recerca (SGR 2017-2019)  Neix amb l’objectiu de donar suport als grups que desenvolupin recerca a Catalunya en les diferents àrees científiques amb l’objectiu d’impulsar la seva activitat i l’impacte científic, econòmic i social, així com promoure la projecció internacional de la seva recerca.

Beques i ajuts per altres estudis especials

Beques per projectes de recerca, experimentació (art, tecnologia...)

ÀMBIT ARTÍSTIC

 • Barcelona residency of Art. Es dirigeix a un públic interessat a professionalitzar-se com a artista. Els residents treballen en projectes personals mentre reben assessorament dels seus tutors i altres professionals externs relacionats amb el sector artístic/cultural: artistes, curadores, crítics i teòrics de l’art i la cultura, etc.
 • Beques Art Jove per a la mediació de projectes Persones interessades a desenvolupar processos de mediació, a títol individual o bé col·lectivament, residents a Catalunya i d’edat entre els 18 i els 35 anys (nascudes l’any 1983 o posteriorment). En el cas dels col·lectius (un màxim de deu persones), almenys la meitat dels membres han de complir els requeriments de residència i d’edat.

ÀMBIT TECNOLÒGIC

 • Convocatòria Programa Neotec . Les ajudes finançaran la posada en marxa de nous projectes empresarials, que requereixin l’ús de tecnologies o coneixements desenvolupats a partir de l’activitat investigadora i en els quals l’estratègia de negoci es basi en el desenvolupament de tecnologia.

DIRECTORI DE TOTS ELS AJUTS DE GENCAT

Recull dels ajuts, beques i subvencions de Generalitat de Catalunya classificats per àmbits temàtics

Contacte
amb natros