L’Oficina Comarcal de Turisme del Pallars Sobirà acull aquest dimarts 14 de maig la tercera jornada de networking professional (o job dating) entre joves i empreses organitzat per l’Oficina Jove del Pallars Sobirà amb la col·laboració de l’àrea de Promoció econòmica del Consell Comarcal, amb l’objectiu de facilitar el contacte entre empreses i joves de la comarca per a la contractació laboral de la temporada d’estiu.

L’èxit de les edicions anteriors de les jornades d’estiu i hivern de 2018, ha posat de manifest la necessitat i utilitat de consolidar i mantenir el format d’aquestes jornades també per aquest any 2019.

La jornada compta amb més de dotze empreses participants presencialment amb més de 27 ofertes de feina que representen un total de més de 30 vacants de feina i més de 22 joves candidats/es. D’aquests joves amb una mitjana d’edat de 25 anys (entre 17 i 36 anys), amb un 50% de dones i una representació diversa per perfils d’estudis (37% universitaris, 16% CFGS, 21% CFGM, 26% BATX/ESO).

Des de l’organització celebren que es manté la bona resposta de participació també en aquesta tercera edició i valoren que es tracta d’un èxit compartit de tots els agents implicats gràcies també a la predisposició i col·laboració de les empreses participants destacant la col·laboració del Celler del Batlliu i Tros de Sort que han ofert un tast de degustació d’alguns dels seus productes locals als participants de les jornades.

Durant la jornada s’ha previst una sessió formativa prèvia adreçada a les empreses: “Valors i gestió del compromís” a càrrec de Mercè Majà de l’IMO de Lleida, i un altre adreçada a les persones candidates: “Com fer una bona entrevista de feina” a càrrec d’Òscar Becerril de Tàctica 360º, amb l’objectiu d’oferir pautes i recursos que facilitin el desenvolupament dels respectius rols. La formació compta amb el suport de la Diputació de Lleida en el marc del programa “Enforma’t”.

Amb posterioritat a la formació han tingut lloc les rondes d’entrevistes breus entre empresaris i candidates, amb l’objectiu que uns i altres tinguessin l’oportunitat d’identificar oportunitats mútues de treball i col·laboració, derivant en molts casos a confirmar-se contractacions efectives.

Aquest acte ha estat organitzat per l’Oficina Jove del Pallars Sobirà amb la col·laboració de l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal, l’Ajuntament de Sort i ha comptat amb el suport de la Diputació de Lleida (Global Lleida), Oficina de treball de Tremp, el programa Catalunya Emprèn i en conveni amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, així com empreses i entitats del territori entre les quals destaca el Celler el Batlliu i la formatgeria El Tros de Sort que han ofert als participants un tast dels seus excel·lents productes locals.