El passat dia 12 de març  es va dur a terme la celebració de la 8a neteja de riu de la Noguera Pallaresa organitzada per l’Associació Doctor X Pirineus i l’Associació Esportiva Pallars.

 A l’esdeveniment van assistir-hi més de quaranta voluntaris, els quals es van repartir en grups pels diferents trams de riu compresos entre les localitats de Llavorsí i Sort. Es va creure convenient realitzar la neteja en aquesta secció, ja que probablement és la més castigada del riu.

En un matí es van extreure 1.300 kg de deixalles, entre elles: bigues de ferro, rodes de cotxe, xarxes metàl·liques, plàstics, materials de construcció, ferralla, etc. Els voluntaris van treballar tant des de la llera com des de dins del riu, i un dels grups va disposar d’una barca de ràfting per tal de poder accedir allí on no era accessible a peu, on també es va enretirar una gran quantitat de ferralla i altres residus.

Paral·lelament es va realitzar una neteja intensiva al camp de regates de l’Aigüerola, on es va recollir molta brossa acumulada, en gran part provinent del carrer.

També dins de la jornada es va fer un mural grafiti al camp de regates de l’Aigüerola de Sort, amb la temàtica de respectar i estimar el riu.

Els voluntaris van dipositar les deixalles a la vora de la carretera i, cap al migdia, es van anar carregant en un camió del Consell Comarcal del Pallars Sobirà i van ser portades a la deixalleria de Sort.

Per finalitzar la jornada es va fer un dinar popular amb tots els col·laboradors a l’Escola de Piragüisme de Sort.