ARRELA’T 2019

4a jornades “Arrela’t al Sobirà” per facilitar el contacte entre empreses i joves al Pallars Sobirà de cara a possibles contractacions de la temporada d’hivern de 2019

El Centre Cívic de Sort va acollir el passat  dimarts 15 d’octubre, ​ la quarta jornada de ​networking professional (o job dating) ​ entre joves i empreses que té per objectiu facilitar el contacte entre empreses i joves de la comarca per a la contractació laboral de la temporada d’hivern i afavorir així l’inserció laboral dels joves, condició imprescindible però encara no suficient per permetre l’arrelament dels joves a la comarca.

Aquest acte ha estat organitzat per l’àrea de Promoció Econòmica del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sort a través de l’Oficina Jove del Pallars Sobirà amb el suport de la Diputació de Lleida (Global Lleida), Oficina de treball de Tremp, el SOC, el programa Catalunya Emprèn i en conveni amb la Direcció General de Joventut de la Generalitat de Catalunya, així com empreses i entitats del territori

L’èxit de les edicions anteriors de les jornades d’estiu i hivern de 2018, ha posat de manifest la necessitat i utilitat de consolidar i mantenir el format d’aquestes jornades també per aquest any 2019.

La jornada ha comptat amb més de 21 empreses/organitzacions participants que busquen personal amb un total de més de 32 ofertes de feina que representen un total de més de 50 vacants de feina i més de 37 candidats/es inscrits. La mitjana d’edat de les persones candidates és de 30 anys (entre 19 i 54 anys), amb un 46% de dones ​i una representació diversa per perfils d’estudis (37% universitaris, 26% CFGS, 20% CFGM, 14% BATX/ESO, 3% SENSE ESTUDIS).

Des de l’organització celebren que es manté la bona resposta de participació també en aquesta quarta edició i valoren que es tracta d’un èxit compartit de tots els agents implicats gràcies també a la predisposició i col·laboració del conjunt d’empreses i organitzacions participants.

Durant la jornada s’ha previst una conferència prèvia adreçada a les empreses i a les persones candidates amb l’objectiu d’identificar les oportunitats estratègiques de promoure bones pràctiques laborals a càrrec de Àngels Revenga. La formació compta amb el suport de la Diputació de Lleida i Global Lleida en el marc del programa “Enforma’t”.

Tot seguit han tingut lloc les rondes d’entrevistes breus entre les empreses i les persones candidates, amb l’objectiu que uns i altres tinguessin l’oportunitat d’identificar oportunitats mútues de treball i col·laboració. Aquestes jornades són la concreció d’una de les mesures de les polítiques d’ocupació juvenil del Pallars Sobirà, que s’impulsen també arreu de l’Alt Pirineu a través de les respectives Oficines Joves, i que ha demostrat ser útil per tal de facilitar l’ocupació dels joves de la nostra comarca. Si bé hi ha altres reptes de l’àmbit laboral dels joves, més difícils d’abordar, com la temporalitat, la precarietat i el foment de les bones pràctiques laborals així com l’estímul de l’economia local que requereixen seguir treballant-hi.