T’agradaria participar en un projecte de voluntariat internacional els propers mesos però no saps ben bé quan, on i com fer-ho?

XERRADA INFORMATIVA

DIVENDRES 29/03 A LES 16H

A L’OFICINA JOVE DE SORT

Aquí compartim alguna informació general que esperem que t’ajudi a resoldre alguns dubtes.

Què és un camp de treball?

Un camp de treball internacional és una experiència de voluntariat i formativa on tu ofereixes el teu temps a una organització d’un altre indret del món per tal de realitzar una feina de suport en una comunitat local en concret, fent un treball de tipologia molt diversa (social, mediambiental, cultural, educatiu,…), realitzant tasques com ara la protecció a la natura, sensibilització, ajudant persones i col·lectius, intervencions al patrimoni, festivals o tasques de tipus arqueològic.

Els camps de treball són estades d’entre 15 i 20 dies que es realitzen sobretot a l’estiu, tot i que hi ha projectes al llarg de tot l’any. Es combinen la teva col·laboració en un projecte amb les activitats lúdiques i de lleure que pugui oferir l’associació o entitat que organitza el projecte, o aquelles activitats que el propi grup de voluntaris pugueu proposar i dur a terme en el vostre temps lliure. Un tret molt característic dels camps de treball internacional, és la convivència durant l’estada, amb joves procedents de qualsevol país d’arreu del món. El camp de treball està organitzat per una associació o entitat local de la regió on et desplaces per a fer el teu camp de treball i amb la que COCAT treballa a través de la xarxa Alliance of Voluntary Service Organitzations.

Normalment l’idioma vehicular d’aquests camps de treball és l’anglès. Tot i així, dins de l’oferta de camps a l’estranger, també hi trobareu camps que utilitzen com a idioma vehicular el castellà, el francès o alemany (a les descripcions dels camps ho trobareu clarament indicat). A COCAT enviem a aquests projectes a persones a partir de 14 anys i sense límit d’edat.

En els camps de treball a països del sud però, l’edat mínima de participació és 20 anys. S’hi inclou: Llatinoamerica, Africa i Àsia (llevat de Japó, Hong Kong, Taiwan i Corea).

 

Camps de Treball curta durada

Vols inscriure’t a un camp de treball aquest estiu? Ja ho pots fer a travès del formulari Inscripció

Si vols fer un camp de treball de llarga durada pots fer la inscripció aquí.

Camps de Treball de llarga durada

Si vols fer un camp de treball de llarga durada pots fer la inscripció aquí.

Dubtes sobre condicions, procés d’inscripció o d’altres?

Consulteu les condicions generals de participació i les dates de les properes xerrades informatives, a les quals us animem a venir per conèixer-nos i resoldre dubtes.

Us animem a consultar la secció de preguntes freqüents i, per qualsevol altre dubte, contactar amb nosaltres a outgoing@cocat.org

Condicions de participació per a projectes de mitja i llarga durada