Aquesta setmana s’ha presentat als 16 centres educatius i serveis educatius del Pallars Sobirà la nova edició, en format web, del recull de propostes i recursos educatius del Pallars Sobirà “ Tots Fem Escola” per aquest curs 2019/20 consultable a l’adreça http://femescola.pallarssobira.cat

 

Es tracta d’un recull elaborat pel CRP – Serveis Educatius del Pallars i el Consell Comarcal del Pallars Sobirà a través de l’Oficina Jove en col·laboració amb els centres educatius i altres entitats de la comarca que aplega l’oferta del conjunt d’agents educatius, equipaments i serveis de la comarca. El recull de propostes s’ha fet a tots els agents formals i no formals amb la voluntat d’identificar el màxim nombre de recursos i oportunitats educatives que ofereix el territori i amb la voluntat és mantenir-lo viu a través d’un formulari online obert els 365 dies de l’any. 

 

Entre les més de 73 activitats que recull el catàleg ”Tots Fem escola” d’enguany hi ha entitats com el Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, l’Associació Obrador Xisqueta, el Camp d’Aprenentatge Valls d’Àneu, entre altres.

 

Les novetats d’aquesta nova edició 2019/20 són el format web del catàleg que permet mantenir actualitzat el recull i filtrar per cicles educatius. També ho és la incorporació d’un segon catàleg de l’oferta d’activitats extraescolars no formals i altres activitats permanents per facilitar el coneixement de l’oferta existent a persones de totes les edats, en resposta a una de les propostes consensuades entre el conjunt d’agents educatius del Pallars Sobirà l’octubre de 2018.

 

La primera edició d’aquest recull es va iniciar l’any 2013 des dels serveis tècnics del Consell Comarcal i el CRP coordinant el recull centralitzat de l’oferta disponible de propostes educatives del propi Consell Comarcal i altres entitats i serveis públics de la comarca, amb l’objectiu de facilitar als centres educatius el coneixement i contacte de les activitats proposades. 


Aquesta és una més de les accions previstes per contribuïr a millorar la informació, coordinació i treball en xarxa de la comunitat educativa del Pallars Sobirà que s’han plantejat desenvolupar aquesta legislatura.