JA ESTÀ OBERTA LA CONVOCATÒRIA!

La setmana passada es va  obrir la fase de campanya del programa Ajuts al Pràcticum Odisseu, programa per a la realització de pràctiques universitàries i de màster en empreses de territoris rurals.
Ja podeu presentar les vostres ofertes de pràctiques!

Dirigits a:

Candidats: estudiants univesitaris matriculats en les universitats catalanes i especialment aquells originaris dels territoris rurals o bé amb ganes d’instalar-s’hi.
Durada: mínim 300h durant el curs acadèmic (fins el 15 de setembre).
On: pràctiques universitàries en empreses i institucions situades en municipis rurals.

Termini:

Presentació d’ofertes per part d’empreses: Termini: 17 d’abril de 2019 
Sol·licitud de candidatures d’estudiants: Termini: 12 de maig de 2019
Sol·licitud de l’ajut per part de l’empresa/entitat: Termini: 24 de maig de 2019
Realització de les 300h/mín de pràctiques: ABANS del 15 de setembre de 2019  

Instruccions:

1– Consulteu les ofertes de pràctiques disponibles al web durant la fase de campanya. Les trobareu classificades per comarca i per empresa. Les ofertes s’aniran actualitzant i publicant fins el 17 d’abril. Les empreses durant la fase de campanya ja podran fer la selecció de l’estudiantat, per tant afanyant a apuntar-te a aquelles ofertes que t’interessin.

2 – El lloc de pràctiques serà en algun dels municipis rurals que contempla la convocatòria (Àmbit territorial elegible). Es valorarà la disposició dels candidats a instal·lar-se en el territori rural.

3 – Descarregueu al vostre ordinador l’arxiu en PDF de l’oferta o ofertes que us interessin.Veureu que a cadascun dels formularis el primer apartat “A emplenar per l’empresa i/o institució sol·licitant” ja està completat i correspon a les dades de l’oferta (característiques de l’empresa i requisits de cada projecte de pràctiques), i una segona part oberta “A emplenar pel candidat” (pàgines 4 i 5), que és la que haureu d’omplir amb les vostres dades.

4 – Un cop emplenat el formulari definitivament, l’heu d’enviar a la direcció practicum@odisseujove.cat. Rebreu un correu conforme s’ha rebut satisfactòriament.

5 – Opcionalment, es recomana adjuntar el currículum vitae en el mateix correu per complementar la sol·licitud.

6 – El programa es posarà en contacte amb vosaltres per informar-vos de si heu estat seleccionats durant el procés de selecció .

Requisits:

La convocatòria va adreçada a estudiants matriculats en estudis oficials de grau o màster d’una universitat del sistema universitari de Catalunya i, en el cas de grau, que hagin superat un mínim del 50% dels crèdits de la titulació en el moment de sol·licitar les pràctiques, és a dir, abans del 12 de maig del 2019.

Caldrà que el candidat compleixi els requisits específics que l’empresa i/o institució d’acollida demandin a l’oferta d’Ajuts al Pràcticum Odisseu a la que s’opta, així com també els requeriments que fixi la universitat on estigui matriculat l’estudiant.

L’estudiant no pot haver tingut relació laboral contractual prèvia amb l’empresa i/o institució relacionada amb la plaça oferta per les pràctiques i ha d’haver estat seleccionat en la fase de campanya de difusió d’ofertes de pràctiques dels Ajuts del Pràcticum Odisseu.

Inscriu-te al butlletí, no perdis cap informació

consulta les ofertes de pràctiques