CONSULTA RESULTATS DE LA 1ª RONDA DE VOTACIONS!

Hi ha 2 propostes finançades! i 8 més finalistes!

Inscriu-te a la 2ª ronda!

Vine a les votació final (en grup) el divendres 17 de febrer a les 17.30h al bar del Casal cívic de Sort (antic casal de gent gran)

Pressupostos participatius

El projecte consisteix a posar en pràctica l’experiència pilot d’uns primers pressupostos participatius joves comarcals. Es tracta d’aportar idees i propostes entre tots, perquè després els joves de 12 a 34 anys votin les propostes que finalment es duràn a terme. T’hi animes?
Què són els pressupostos participatius?
Els pressupostos participatius són una partida de diners (de moment són 4.000€) que es destina a les accions i propostes que es votin entre tots els i les joves que vulguin participar (cursos, tallers, accions…). Després de recollir demandes i necessitats en l’Enquesta jove 2016 i en la Trobada de polítiques de Joventut del Pallars Sobirà, es tracta d’oferir una possibilitat real i concreta als joves de decidir i dissenyar propostes que mirin de donar resposta a aquests reptes.
Perquè uns pressupostos participatius?
Des de l’Oficina Jove del Pallars Sobirà i alguns Ajuntaments de la comarca estem promovent un Consell Obert de Joves, on els joves poguem fer sentir la nostra veu respecte la gestió i polítiques del territori. Aquest projecte té com a principal alicient els 1ers pressupostos participatius joves de la comarca amb l’objectiu de materialitzar les idees dels i les joves en accions i activitats concretes. Es tracta d’una prova pilot per assajar i promoure noves maneres de participar i implicar-nos com a joves amb el nostre territori.
Com ho farem?

El projecte està organitzat en 4 grans fases:

1) Recollida d’idees inspiradores (Fins al 30 d’agost)

Es tracta que tothom ( no només els joves 😉 aporti idees de coses que es podrien fer i/o que ja es fan a altres llocs.

2) Concreció de propostes (Fase actual – Fins al 15 d’octubre)

En aquesta segona fase es tracta de concretar els detalls de les propostes perquè siguin viables (pressupost mínim, responsables, etc). En aquesta fase els professionals o entitats també poden fer les seves propostes que els joves podran després votar.

3) Votació de les propostes (16 de desembre)

El 16 de desembre al Poliesportiu de Sort es va celebrar la 1ª ronda de votacions individuals. Les votacions es faràn per grups d’edat (menors i majors). En la 2ª ronda de votacions en grup del 17 de febrer de 2017 es repartiran els diners restants i es descartaran les propostes que no se’ls assigni el pressupost mínim.

4) Passant a l’acció! (durant el 2017)

Aquest és el moment de mullar-se de veritat i passar a l’acció, amb els grups de joves i/o altres que decideixin tirar endavant les accions escollides.

Fàcil, no? I tu què faries amb 4.000€? 

Anirem divulgant les vostres propostes al web i també a les xarxes amb el tag #pressupostosjoves 2016

Idees i propostes recents