Descripció de la proposta

El Camp d’Aprenentatge1de les Valls d’Àneu està situat al Pirineu, a la comarca del Pallars Sobirà, al municipi d’Esterri d’Àneu. En un entorn muntanyós d’alt valor natural i paisatgístic duem a terme les nostres activitats amb l’objectiu de donar a conèixer el patrimoni natural i cultural de les Valls d’Àneu. El Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, el Parc Natural de l’Alt Pirineu i la presència d’arquitectura romànica a les valls, esdevenen els punts més representatius del nostre CdA.

Els àmbits de treball més significatius que duem a terme són:

L’àmbit natural: centrat en la descoberta de l’entorn natural pirinenc. La visita a dos mil metres d’alçada al Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, endinsar-nos en l’avetosa més gran de la península ibèrica o posar-nos dins d’un torrent d’alta muntanya són un exemple de les activitats que durem a terme per conèixer com s’han format aquestes muntanyes, quins són els agents erosius que han modelat i modelen el Pirineu, entendre l’acció erosiva dels torrents de muntanya o conèixer les comunitats vegetals dels estatges subalpins o la fauna salvatge que habita els diferents ecosistemes pirinencs.

L’àmbit social: centrat en la descoberta del patrimoni cultural, històric i artístic pirinenc. L’estudi del paisatge, la visita a l’església de Sant Just i Sant Pastor del poble de Son, una passejada per la vila closa d’Escaló o recórrer les estances de casa Gassia d’Esterri d’Àneu són alguns exemples de les activitats que durem a terme per conèixer l’arquitectura romànica present a la zona, les pintures romàniques i gòtiques i la vida tradicional als pobles de muntanya.

L’àmbit tecnològic: centrat en el coneixement dels sistemes tecnològics de la vida quotidiana. A partir dels recursos que tenim a les valls coneixerem com es reciclen les aigües residuals del municipi d’Esterri d’Àneu, aprendrem la forma tradicional de construcció dels habitatges tot comparant-ho amb els habitatges actuals o coneixerem com ha estat el procés tradicional d’obtenció de teixits fets de llana.

Podeu consultar totes les activitats que realitzem a l’apartat àmbits de treball o en el següent enllaç on trobareu una llista de les activitats que realitzem i als nivells educatius als quals estan dirigides.

Detalls de la proposta:

  • Format de la proposta: Servei públic o privat
  • Destinataris principals: Infants de 0 a 6 anys, Infants de 7 a 12 anys, Joves de 12 a 16 anys, Joves de 16 a 18 anys, Joves majors de 18 anys
  • Durada de l’activitat:
    Durant el curs escolar
  • Lloc on realitzar l’activitat:
  • Requisits de la proposta:
  • Cost: No gratuïta –

Sobre el promotor/a:

Altres observacions: