Descripció de la proposta

El Projecte PirosLIFE Catalunya s’enquadra als programes Life-Natura, i es planteja amb la finalitat d’implementar una sèrie de mesures i accions que permetin consolidar el futur de l’ós Bru als Pirineus en un entorn favorable i generar productes isistemes per a ser “exportats” a la resta del Pirineu i a altres zones d’Europa.

La part educativa d’aquest projecte, PirosLife Educatiu, vol fer arribar la figura de l’ós Bru a les escoles de Catalunya i paral·lelament fomentar entre l’alumnat el respecte al medi ambient, l’ecologia i la conservació del patrimoni natural. Amb aquests objectius s’han dissenyat uns materials, desenvolupats per membres del grup de recerca Competecs de la UdL i professionals dels centres de recursos pedagògics i altres entitats de les comarques implicades, on es treballen quatre grans àmbits; l’ós Bru, l’habitat pirinenc, espai compartit, i cultural i patrimoni. S’adrrecen a alunes de 3 a 7 anys, i de 8 a 11 anys.

MALETES PEDAGÒGIQUES

– Els tresors de l’ós bru I (educació infantil i cicle inicial)

La proposta es centra en el comportament de la fauna salvatge, en especial, l’ós, i la seva relació amb la societat. Està formada per sis activitats: Pas a pas, Parem l’orella, A palpentes, Quina olor, Qui menja sopes se les pensa totes i el Contraconte de la Rínxols d’or

– Els tresors de l’ós bru II (cicle mitjà i cicle superior de primària)

Les activitats treballen els vincles familiars de l’espècie, les senyals dels ungulats, les espècies paraigües com a puntuals per a la conservacií del conjunt del territori, la gestió dels hábitats i les superpoblacions d’ungulats, problemes socials, la caça com a regulació de les poblacions i espais naturals protegits.
Està composta per cinc activitats: Una familia complicada, Els apunts de Mr. Jeff, Els paraigües de l’ós bru, Qui es qui, Un Prat en desequilibri

Detalls de la proposta:

  • Format de la proposta: Projecte
  • Destinataris principals: Infants de 0 a 6 anys, Infants de 7 a 12 anys
  • Durada de l’activitat:
    Durant el curs escolar
  • Lloc on realitzar l’activitat:
  • Requisits de la proposta:
  • Cost: Gratuïta –

Sobre el promotor/a:

Altres observacions: