Descripció de la proposta

Oferim una activitat diferent. On els interessats seran partícips en la conservació i millora de l’hàbitat de l’ós bur al Pirineu. L’activitat es desglossa en 3 parts.
En la primera part, farem un petit itinerari interpretatiu per conèixer el país de l’ós, fins arribar a la plantació. Al llarg de l’itinerari s’exposarà l’evolució del model de vida als pobles de Boldís jussà i Boldís sobirà i la convivència amb l’ós al llarg de la història. Paral•lelament parlarem del paisatge i la seva evolució, seguit de la vegetació que caracteritza l’itinerari, passant per zones on es troben espècies arbòries de bosc de ribera, combinats amb prats de pastura subalpins, i parets escarpades. Un seguit de hàbitats que conjuguen l’acollida d’una diversitat d’espècies, entre elles l’ós.
En arribar a la plantació farem una parada final, ja descansant, on s’hi profunditzarà més en la biologia de l’espècie: el seus cicles estacionals, la relació de les estacions amb la seva alimentació i els fruits del bosc, els seus costums, on habita, rastres, història i convivència. Les explicacions aniran acompanyades de material didàctic que facilita l’entesa (pels d’ós, petjada a mida real, imatges de rastres…), per finalitzar la explicació es visitarà una de les càmeres de fototrampeig que tenim a la plantació per donar seguiment a les espècies que si apropen.
I finalment per grups podran plantar el seu arbre fruiter, on simbòlicament etiquetarem els arbres amb el nom de les famílies, grups o escoles que hi han participat. Farem un final de cloenda acompanyat d’un mos per agafar forces i tornar al cotxes.

Detalls de la proposta:

  • Format de la proposta: Projecte
  • Destinataris principals: Docents i altres professionals, Infants de 7 a 12 anys, Joves de 12 a 16 anys, Joves de 16 a 18 anys, Joves majors de 18 anys, Pares / mares / Ampes
  • Durada de l’activitat: 3-4h
    Durant el curs escolar
  • Lloc on realitzar l’activitat: Boldís Jussà
  • Requisits de la proposta: Per a l’activitat es requereix de anar ben calçat i equipat per anar a la muntanya (gorra, aigua, abric, etc) . Depenent de l’hora de l’activat (matí o tarda) i en cas de ser necessari, caldria aportar esmorzar o berenar.
  • Cost: No gratuïta – 5 € /persona – mínim 10 persones màxim 30 aproximadament.

Sobre el promotor/a:

Altres observacions:

L’activitat es recomana fer-la a la primavera o a la tardor, que són les millors èpoques per plantar els arbres.