Cultura i participació

Estàs pensant en fer un voluntariat o un camp de treball? Vols fer una associació i no saps per on començar? T’agradaria participar en iniciatives al Pallars Sobirà i vols saber quines opcions tens? Aquests recursos t’interessen!

Però si tens altres propostes o no trobes el que busques…

Vols fer voluntariat?

Vols fer voluntariat i no saps per on començar? En aquest recull podràs trobar diferents borses de voluntariat, pàgines web o cercadors que t’ajudaran a escollir la millor opció.

Pots trobar entitats que treballen en àmbits com el social, l’educació en el lleure o  o el medi ambiental, així com amb diferents col·lectius: gent gran, joventut, infància i família entre altres.

També hi trobaràs molts projectes al Pallars Sobirà per  participar durant l’any!!!

pressupostos participatius joves

El Pressupostos participatius joves són un mecanisme de democràcia participativa, originari del Brasil, que pretén ser un exercici de responsabilitat col·lectivatransparència comarcal i amb una clara vocació de treball comunitari. Aquests, tenen l’objectiu que els joves siguin el veritable motor i protagonistes de les polítiques de joventut del Pallars Sobirà.

Aquest projecte va inciar el 2017 i ha anat creixent any rere any. Participa-hi!

Vols fer un camp de treball aquest estiu?

Els camps de treball són estades d’estiu en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local, i aposten per la millora qualitativa dels projectes.

suport associatiu

Acompanyament en les tasques de gestió, la formació i la generació d’eines i recursos per a associacions i fundacions.

El Local Social Casa Xorret és un espai de trobada i un lloc de dinamització sociocultural amb infinitat de possibilitats (organització de cursos, tallers, xerrades, exposicions, activitats fixes…).

Pots fer la reserva de l’espai online!

doc del mes

Vine a veure documentals d’actualitat a Sort (Cinema els Til·lers) l’últim dimecres de cada mes i Esterri d’Àneu (Ecomuseu) el primer dijous de cada mes. 

Contacte
amb natros

}

Horaris

Sort: dilluns a divendres de 10 a 14h i dilluns de 16 a 18h
Esterri: dimecres de 10 a 14h i de 16 a 19h