Cultura i participació

Participa al Pallars Sobirà,   I si no trobes el que busques…

Vols fer de voluntari?

Vols fer voluntariat i no saps per on començar a buscar? En aquest recull podràs trobar diferents borses de voluntariat, pàgines web o cercadors que t’ajudaran a escollir la millor opció.

Pots trobar entitats que treballen en àmbits com el social, el comunitari, l’internacional, l’educació en el lleure o l’ambiental, així com amb diferents col·lectius: gent gran, joventut, infància i família, dones, salut, entre d’altres.

I en trobaràs molts projectes al Pallars Sobirà per aquest estiu, a quin et vincularàs?

pressupostos participatius joves

El Pressupost participatiu jove és un mecanisme de democràcia participativa, originari del Brasil, que pretén ser un exercici de responsabilitat col·lectivatransparència comarcal i amb una clara vocació de treball comunitari. Tot amb l’objectiu que els joves siguin el veritable motor i protagonistes de les polítiques de joventut del Pallars Sobirà.

Aquest projecte va inciar el 2017 i ha anat creixent any rere any. Participa-hi! 

Vols fer un camp de treball aquest estiu?

Els camps de treball són estades en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni. Aquestes activitats són idònies per als i les joves, atenent al component social, a l’intercanvi cultural que es propicia i a la relació amb l’entorn local, i aposten per la millora qualitativa dels projectes.

suport associatiu

Acompanyament en les tasques de gestió, la formació i la generació d’eines i recursos per a associacions i fundacions.

El Local Social Casa Xorret és un espai de trobada i un lloc de dinamització sociocultural amb infinitat de possibilitats (organització de cursos, tallers, xerrades, exposicions, activitats fixes…).

doc del mes

Vine a veure documentals d’actualitat a Sort (Cinema els Til·lers) l’últim dimecres de cada mes i Esterri d’Àneu (Ecomuseu) el primer dijous de cada mes. 

Contacte
amb natros

}

Horaris

Sort: dilluns a divendres de 10 a 14.30h i dilluns de 16 a 18h
Esterri: dimecres de 10 a 14.00h i de 16 a 19h