Odisseu és el projecte per incentivar i facilitar el retorn i la inserció laboral dels joves a les zones rurals.

El projecte Odisseu vol acompanyar i fer el seguiment als i les joves interessats en conèixer millor les oportunitats que hi ha als entorns rurals per a desenvolupar-hi un projecte professional, siguin originaris dʼaquestes zones rurals o dʼaltres. A través de diferents activitats, s’acosta als i les joves a oportunitats laborals o se’ls convida i recolza alhora de crear iniciatives emprenedores que, alhora, us permetin conèixer millor com es viu al món rural.

Contractació en pràctiques de persones joves beneficiàries de la Garantia Juvenil

La convocatòria té l’objectiu d’incentivar la contractació laboral en pràctiques de joves amb formació, beneficiaris del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya, per tal de millorar la seva ocupabilitat amb l’adquisició de les aptituds i les competències derivades de la pràctica laboral, de manera que sigui possible la seva incorporació al mercat laboral de forma estable i duradora en el temps.

El SOC subvenciona els contractes de treball en pràctiques, durant un període de 6 mesos a jornada completa.

PRÀCTIQUES PROFESSIONALS A L'ESTRANGER: EURODISSEA I ERASMUS+

Eurodissea és un programa multilateral d’intercanvis entre regions d’Europa, posat en marxa l’any 1985, que té per objectiu oferir als joves europeus i europees la possibilitat d’adquirir experiència professional i millorar el coneixement i l’ús d’un idioma estranger, mitjançant la realització de pràctiques en empreses.