MOBILITAT INTERNACIONAL

Vols fer una estada en un altre país?

Vols marxar a l’estranger a fer pràctiques o treballar? En aquest post trobaràs eines i recursos per dur a terme el teu projecte de mobilitat.

Treballar a l’estranger pot facilitar l’adquisició d’experiència laboral en diferents sectors així com de competències lingüístiques o transversals molt valorades en el món empresarial. Per treballar fora d’Espanya, cal tenir en CV Europeu. A continuació, us deixem un enllaç directe a l’aplicació per a fer el curriculum online.

CV EUROPEU

El currículum Europass és un model estandarditzat comú de currículum vitae que proposa la Unió Europea per facilitar la recerca de feina dels treballadors en els diferents països d’Europa. El CV Europass possibilita als usuaris presentar de manera sistemàtica i cronològic seves qualificacions, habilitats i competències.

Aquest model de currículum inclou informacions sobre dades personals, nivell d’estudis i formació acadèmica així com experiència laboral, competències lingüístiques i altres competències addicionals.

EURES

EURES (EURopean Employment Services), és una xarxa de cooperació per a l’ocupació i per a la lliure circulació de treballadors, un dels principis fonamentals de la Unió Europea (UE), com queda indicat en els articles corresponents de el Tractat que crea la Comunitat europea .

L’objectiu de la Xarxa EURES és prestar serveis als treballadors, als empresaris, ia qualsevol ciutadà que desitgi beneficiar-se de el principi de la lliure circulació de persones, proporcionant informació i assessorament sobre ofertes i demandes d’ocupació, situació i evolució de l’mercat de treball i sobre condicions de vida i treball de cada país.

TLN Mobilicat

Pràctiques per un temps mínim de 2 mesos a qualsevol país de la Unió Europea en empreses que necessiten personal format en les especialitats d’aquest programa.

TLN Mobilicat és un programa de mobilitat internacional que facilita la inserció laboral estable de persones joves inscrites a la Garantia Juvenil per mitjà de la millora del perfil professional i de les competències personals claus realitzant períodes de pràctiques formatives en empreses públiques i privades d’estats membre de la Unió Europea.

EURodissea

Aquest programa ofereix als joves europeus la possibilitat d’adquirir experiència professional i personal, i millorar el coneixement i l’ús d’un idioma estranger, mitjançant la realització de pràctiques en empreses.

Són pràctiques professionals, remunerades amb una beca mensual que permet atendre les despeses per manteniment, allotjament i transport local, i gaudir d’una formació lingüística a càrrec de la regió d’acolliment.

EURASMUS +

Erasmus + és el programa de la UE per donar suport l’educació, la formació, la joventut i l’esport a Europa. El seu pressupost, de 14 700 milions d’euros, brindarà a més de 4 milions d’europeus l’oportunitat d’estudiar, formar-se i adquirir experiència a l’estranger.

Però Erasmus +, que té una durada prevista fins al 2020, no va sol dirigit als estudiants. A l’ésser resultat de la fusió de set programes anteriors, ofereix oportunitats a gran varietat de persones i organitzacions.

La Guia de el programa Erasmus + conté informació detallada sobre les oportunitats i els criteris per poder optar-hi.

Participa en un Camp de Treball : Estades en què es combinen activitats lúdiques i de lleure amb la realització de tasques de servei a la comunitat, ja sigui ajudant persones, fent tasques de protecció de la natura o realitzant intervencions en el patrimoni.

O bé participa en un Voluntariat: Dedica una part del teu temps lliure a fer gratuïtament una acció al servei de la comunitat. Aquesta activitat es concreta dins una entitat o associació i es porta a terme per voluntat pròpia amb l’objectiu de contribuir a la transformació de la societat.

NOTÍCIES RELACIONADES

Cursos d’Anglès B2.1 i B2.2 a Sort

CURSOS D'ANGLÈS A SORT El curs 2010-2011, el Departament d'Educació obrí un nou centre públic delegat a Sort. El Centre Públic Delegat (CPD) de SORT, depès de l'EOI de la Seu d'Urgell i està ubicat a l'INS Hug Roger III, al carrer Joaquim Sostres, s/n. Per a qualsevol...

vols viatjar, I NO SAPS PER ON COMENÇAR?

Al mes d'abril, el dia 16, a les 17h, xerrada sober mobilitat internacional, al Centre Cívic de Sort (C/ Dr. Carles Pol i Aleu).  Aquest xerrada està dirigida per a joves de 18 a 35 anys, que vulguin tenir la seva primera experiència en la mobilitat internacional....

VOLS TREBALLAR A EUROPA?

La Xarxa EURES ofereix serveis a les persones demandants d’ocupació i a les empreses que desitgin beneficiar-se del principi de la lliure circulació de persones, proporcionant la màxima informació i l’assessorament sobre ofertes i demandes d’ocupació, situació i...

Contacte
amb natros

}

Horaris

Sort: dilluns a divendres de 10 a 14h i dilluns de 16 a 18h
Esterri: dimecres de 10 a 14h i de 16 a 19h